Přihlásit / registrovat

Zapomněli jste heslo?
Registrace

Dopravní nehody
Aktuality > Dopravní nehody
BEZPEČNÁ DOPRAVAPRVNÍ POMOCPOŽÁRYOSOBNÍ BEZPEČÍMIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTIESHOP

Policie v Praze hledala uprchlíky, v rámci bezpečnostní akce bylo zkontrolováno 4000 vozidel

24.06.2016
Pražská cizinecká policie zorganizovala v noci ze čtvrtku na pátek rozsáhlou bezpečnostní akci, které se kromě různých složek pražské policie zúčastnili také strážníci MP Praha z TAXI týmu, příslušníci Vojenské policie či příslušníci Celní správy. Akce byla rozdělena na několik stanovišť, kdy dvě hlavní byly v Cínovecké ulici u čerpací stanice OMW (směr Ústí nad […]

Pražská cizinecká policie zorganizovala v noci ze čtvrtku na pátek rozsáhlou bezpečnostní akci, které se kromě různých složek pražské policie zúčastnili také strážníci MP Praha z TAXI týmu, příslušníci Vojenské policie či příslušníci Celní správy.

Akce byla rozdělena na několik stanovišť, kdy dvě hlavní byly v Cínovecké ulici u čerpací stanice OMW (směr Ústí nad Labem) a na Pražském okruhu u Cholupického tunelu (směr Ruzyně).

Doprava byla v Cínovecké ulici svedena do jednoho jízdního pruhu, ze kterého si následně policisté z místních oddělení, cizinecké policie, oddělení řízení dopravy, celníci, strážníci a další stahovali jednotlivá auta ke kontrolám. Převažovaly kontroly dodávek a nákladních automobilů.

Protože jedním z hlavních cílů akce bylo odhalení případných migrantů v nákladních vozech, měli policisté k dispozici specální přístroj, který dokáže detekovat osoby v návěsu kamionu podle tepu srdce.

V rámci akce bylo zkontrolováno 4000 vozidel a 1000 pasažérů. U několika řidičů kamionů bylo zjištěno několik přestupků, včetně nedodržování bezpečnostních přestávek. Přistižen byl cizinec se 4 cestovními pasy, které jsou s největší pravděpodobností padělané. Dva kontrolovaní řidiči byli pod vlivem alkoholu. Celkem čtyřem řidičům chyběly platné dálniční známky. Při akci byli dopadeni tři celostátně hledaní lidé.

Celníci měli k dispozici databázi dlužníků, díky které na místě vybrali cca 125 tisíc korun. Taxi tým strážníků odhalil nejméně jednoho taxikáře, kterého "poslal" do správního řízení.

Autor, zdroj: Týdeník Policie, http://tydenikpolicie.cz

Přidat komentář

Naši partneři