Přihlásit / registrovat

Zapomněli jste heslo?
Registrace

Naše ocenění
O NÁS > Naše ocenění
BEZPEČNÁ DOPRAVAPRVNÍ POMOCPOŽÁRYOSOBNÍ BEZPEČÍMIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTIESHOP

2015 - Medaile od generála za preventivně výchovnou činnost

Významné ocenění za práci v oblasti požární prevence obdržela z rukou generálního ředitele HZS ČR Veronika Krajsová. 

V reprezentativních prostorách Trojského zámku v Praze slavnostně předal generální ředitel HZS ČR Drahoslav Ryba medaile a plakety Hasičského záchranného sboru České republiky.  
Mezi více než sedmdesátkou oceněných bylo kromě příslušníků Hasičského záchranného sboru ČR také starostové vybraných obcí nebo zástupci Policie ČR. Významné pocty se mezi těmito oceněnými dostalo Veronice Krajsové z HZS Karlovarského kraje, která převzala medaili ´Za zásluhy o bezpečnost. 

Tato medaile náleží oceněným z řad příslušníků HZS ČR i dalších složek IZS a zaměstnanců veřejné správy za dlouhodobé obětavé pracovní úsilí, osobní iniciativu a za zásluhy o rozvoj požární bezpečnosti, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.

Jak hasiči často říkají, „prevence je řešení, které se vyplatí“. Naučit děti už od školky, že oheň je dobrý sluha, ale špatný pán a jak se správně zachovat, pokud už k nějakému neštěstí dojde, pomáhá každoročně zachránit životy, zdraví a majetek. Jednou z vůdčích osobností preventivně výchovné činnosti v řadách hasičů je Veronika Krajsová z HZS Karlovarského kraje. Je prezidentkou Asociace záchranný kruh a autorkou mnoha úspěšných projektů. I díky jejímu velkému podílu se dostala problematika ochrany obyvatelstva za mimořádných událostí do učebních osnov.

 

Není to první ocenění pro Veroniku Krajsovou. V anketě Ministra vnitra ČR Hasič roku se v kategorii projekt roku velmi často objevuje mezi oceněnými za jednotlivé preventivní projekty Záchranného kruhu, které jsou určené nejen pro mládež, ale například jsou zaměřené i na seniory. V letošním roce navíc Veronika Krajsová a její tým zprovoznil unikátní Centrum zdraví a bezpečí v Karlových Varech, které komplexně svým zaměřeným a programy představuje činnosti základních složek IZS a velmi podrobně a hlavně přijatelnou a chytlavou formou ukazuje reálná nebezpečí a jejich řešení.







Související články:

Naše získaná ocenění

Za řadu let naší existence jsme získali spoustu ocenění. Děkujeme!Zjistit více

Přidat komentář

Naši partneři