Přihlásit / registrovat

Zapomněli jste heslo?
Registrace

Varování, upozornění, pátrání
Aktuality > Varování, upozornění, pátrání
BEZPEČNÁ DOPRAVAPRVNÍ POMOCPOŽÁRYOSOBNÍ BEZPEČÍMIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTIESHOP

Bratr mrtvého novorozence z Rotavy je pohřbený v Sasku, za informace o matce nabízejí Němci 5000 eur

31.07.2012

CVIKOV (MEDIAFAX) - Začátkem loňského března pohřbili v německém Schwarzenbergu tělo novorozence, který je podle výsledků testu DNA bratrem dítěte nalezeného začátkem června u silnice v Rotavě na Sokolovsku. Podle mluvčího saské policie Jana Meinela Němci nabízejí za informace vedoucí k dopadení matky 5000 eur.

Prvního mrtvého novorozence našel pracovník firmy na svoz odpadu loni v lednu v kontejneru s oděvy ve schwarzenbergské městské dostalo jméno Max Winter, podle našich zákonů není možné pohřbít bezejmenného. Max proto, že jde o typicky mužské jméno a Winter proto, že se tělo našlo v zimě. Pohřeb se uskutečnil loni 4. března ve Schwarzenbergu,? uvedl Meinel.

Německá policie původně vycházela z předpokladu, že matka pochází z okolí místa nálezu prvního tělíel odběr asi dvou stovek vzorků slin k určení DNA od dobrovolnic, další se nám hlásily i po skončení plošného testu, celkem jsme porovnali přes dva tisíce vzorků. Shodu jsme ale nenašli,? řekl Meinel.

Nové světlo vnesla do případu shoda DNA s tělem novorozence nalezeným v příkopu u cesty v Rotavě na Sokolovsku letos 2. může jít i o smíšený česko-německý pár, možností je více. Na začátek příštího týdne plánujeme schůzku s českými vyšetřovateli, abychom se domluvili na případném společném postupu, který by byl podle nás nejúčinnější,? doplnil Meinel.

Německá strana vypsala už loni v únoru za informace vedoucí k matce mrtvého chlapce odměnu pět tisíc eur. e u vás nalezené dítě má stejné rodiče, může za informace peníze získat i někdo z české strany hranice,? zakončil Meinel.

Romana Vébrová, vebrova@mediafax.cz

Autor, zdroj: Mediafax, http://www.mediafax.cz

Přidat komentář

Naši partneři