Přihlásit / registrovat

Zapomněli jste heslo?
Registrace

Výcvik, prevence, příprava
Aktuality > Výcvik, prevence, příprava
BEZPEČNÁ DOPRAVAPRVNÍ POMOCPOŽÁRYOSOBNÍ BEZPEČÍMIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTIESHOP

V rámci akce Tispol policisté v Kraji Vysočina zkontrolovali o víkendu 1398 vozidel

27.08.2012
Při dopravní policejní akci ve sředu 5. srpna 2009 v Jihlavě zkontrolovali policisté stovky řidičů. U jednoho z nich zjistili, že je pod vlivem drog. Nejčastějším přestupkem byl ale špatný technický stav vozidel. JITKA VOGLOVÁ / MEDIAFAX
Především dodržování rychlosti ze strany řidičů kontrolovali o víkendu v rámci mezinárodní akce Tispol policisté na Vysočině. Zapojilo se 142 policistů, kteří zkontrolovali 1398 vozidel a zjistili 279 přestupků, uvedla v pondělí agentuře Mediafax krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Celkově uložili muži zákona na silnicích Vysočiny 269 pokut v blokovém řízení v celkové výši přesahující 149 000 korun. Dalších deset přestupků bylo oznámeno k projednání do správního řízení.

"Celkem 132 řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, 30 řidičů nepoužilo při jízdě bezpečnostní pás a 41 řidičů vyjelo s vozidlem, které nemělo v pořádku technický stav. V šesti případech policisté zjistili, že řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu. V jednom případě se přestupku dopustil chodec a musel zaplatit pokutu ve výši 200 korun. Dva řidič neměli řádně vylepenou dálniční známku a tři řidiči řídili vozidlo bez řidičského oprávnění," shrnula výsledek akce Čírtková.

V průběhu uplynulého víkendu - od pátku do neděle - vyšetřovali policisté v Kraji Vysočina 38 dopravních nehod, při kterých zemřela jedna osoba, dvě byly těžce zraněny a 21 jich utrpělo lehké zranění. Při těchto nehodách byla způsobena hmotná škoda ve výši dva miliony korun. Ve čtyřech případech policisté při vyšetřování nehody zjistili, že řidič před jízdou holdoval alkoholickým nápojům.

Od začátku letošního roku do uplynulé neděle zahynulo při dopravních nehodách v Kraji Vysočina devětadvacet osob.

Zdeněk Matyáš


Autor, zdroj: Mediafax, http://www.mediafax.cz

Přidat komentář

Naši partneři